Verzuim

Verzuim

Verzuimprogramma ‘Pas toe of leg uit’ succesvol

Een aantal openbaar vervoer bedrijven hebben gekozen om aan het terugdringen van het verzuimpercentage prioriteit te geven. Buiten de afspraken met ARBO instanties hebben zij hun leidinggevenden laten deelnemen aan het programma “Pas toe of leg uit”.

Er zijn of er niet zijn?

Ziekte overkomt je –    Verzuim is een keuze

‘Pas toe of leg uit’ is een, door Han de Waal, speciaal voor direct leidinggevenden ontwikkeld programma. Onze opdrachtgevers willen leidinggevenden die mensgericht zijn en resultaatgericht werken aan kostenbeheersing. Dat vraagt om leidinggevenden die zacht op de relatie zijn en hard op de inhoud. In het programma wordt aandacht besteedt aan het toepassen van procedures, protocollen en getraind in het op een effectieve manier voeren van verzuimgesprekken. Onder het motto “vinger aan de pols” krijgen leidinggevenden in de praktijk ondersteuning van Han als verzuimbegeleider.

De inzet van het programma”Pas toe of leg uit” heeft bij onze opdrachtgevers geleidt tot een verzuimreductie van meer dan 4% in een periode van een half jaar. Syntus OV was een van die opdrachtgevers waar wij in februari 2013 zijn gestart met het programma.Het verzuimpercentage was toen 10,21%. In september 2013 hebben we het programma afgerond en was het verzuimpercentage gezakt naar 5,78%. Een zeer tevreden COO van Syntus OV, Richard Bruns, bood aan om als referentie voor dit programma genoemd te worden.

Een verzuim programma waarbij de investering zich snel terug verdient.

Meer weten of interesse in dit programma bel Han op 0650515741 of mail info@jhdewaal-impact.nl